Nieuwsberichten

Belang van voeten meten

 

Uw voeten maken veel mee. We realiseren ons niet altijd dat onze voeten ons lichaam de hele dag moeten dragen. Met 26 botten, 33 gewrichten, 19 spieren en talloze banden is het niet vreemd dat voetklachten zo vaak voorkomen. Uw voeten maken activiteiten mogelijk en verdienen daarom de juiste aandacht. Iedere levensfase heeft andere aandacht nodig.

Voeten verschillen

In iedere levensfase verschilt de toestand van uw voeten. Ook verschillen uw voeten onderling, tussen links en rechts. Geen voet is gelijk, elke voet is uniek en juist daarom is het belangrijk om te weten hoe uw voeten erbij staan. Een voetscan bekijkt dat en geeft zicht op uw eigen voeten. Op basis van de meting kunnen wij u adviseren welke merken en modellen u de juiste steun en comfort bieden.

De meting is de basis

Met de 3-dimensionale voetscan in onze winkel start de kennis over uw voeten. Wij nemen tijdens de scan van de voet de tijd om uw voeten zowel in lengte als in de breedte nauwkeurig te meten. Dit kan op verschillende manieren: de voet handmatig opmeten, of met een voetscanner. Ook worden uw voeten bekeken op vorm en bijzonderheden, zoals een hoge wreef, holle voeten of afwijkingen aan de hiel, hak of tenen. Maar ook als u geen klachten heeft is een voetscan nuttig, om exact uw eigen maat vast te stellen.

Juiste advies

De voetscan is gratis en vrijblijvend. Het levert belangrijke informatie die bijdraagt aan ons advies en bij de selectie van passende schoenen. Deze hebben wij op voorraad in de winkel, in allerlei maten: hele en halve lengtematen en natuurlijk diverse breedtematen.

Indien gewenst kunt u alle gegevens die gemeten zijn in een e-mail ontvangen.